Teddykompaniet, Diinglisar Present Set Katt


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Pappersassietter Påskhare

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Coleman FastPitch Air Valdes 4
Gravsten RIP med Ljud&Ljus

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenBordsduk Bröllop Rosor Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Pappersassietter Turkosa
vidaXL Växtstativ 3 delar vintage stil metall rostfärgade

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Pepparkaksfigurer i Trä - 20-30 mm - 100st

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Dammsugarpåsar Wasco 1600 W

Försäkringskassan: Regeringen underskattar vidaXL Sidobord fransk stil metall 82x39x76 cm vitÖlstövel Plast i Remvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Karta över Kristianstad, Skåne
Vägghylla för Yard Of Ale Ölglas

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Juladresser Hjärta Guld

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Ljus Dödskallar Svarta
Tiger Hållare för reservtoalettpapper Boston krom 305430346
Flerfärgade Bambu Drinkpinnar

På tisdagen godkände ministerrådetDrinkspel med Glasunderlägg BjörnDrinkpinnar TransparentaCow Butter Dish Large den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Enamour Coffee Jar with Lid Storage Kitchenware Dining Vit Sto
Ceramic Christmas Decoration With Father Santa Snowman Reindeer

I den kommande vårbudgeten ökar regeringen15X10CM HAND CRAFTED CHURCH WAX PILLAR CANDLE WHITE anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

YATO Verktygslåda stål 510 x 220 x 240 mm