Knopp - Koppar


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Philips Vattenkokare HD4646 Svart (HD4646/20)

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Firenze Brädspel
OBH Nordica Brödrost Classic 2632 Flat (51052632)

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenBrennenstuhl jordad förlängningskabel, CEE 7/7 - CEE 7/4, 5m, sv Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt NORDIC HOME CULTURE Trivas, Luftrenare, 4vägs filter, 30m²
DELTACO Grenuttag, 8xCEE 7/4, 1xCEE 7/7, 2m kabel, svart (GT-852

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Batteri Panasonic 2.4V Ni-MH 3000mAh EY9021

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Dekorplast Linjer Högblank

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Pappersduk med Damastprägling Bayersk BlåZombiehuvud med Färgskiftande Hjärnavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
vidaXL Toalettsits med mjuk stängning MDF svart
vidaXL Dra-på-lakan för vattensäng 2 st 1,6x2m bomullsjersey nat

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Philips Hue LightStrip+ VitColor 2m

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Fiskars Kastrull 16cm/1,5l All Steel
Majas Cottage Ljuslykta Amazing
Serveringsfat i Plast Stora Svarta

På tisdagen godkände ministerrådetSmartwares Säkerhetslampa med solcell (10.048.14)Ölglas Poretti KupavidaXL Dra-på-lakan för barnsäng 4 st 60x120 cm bomullsjersey lj den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
vidaXL Bäddset 2 delar blommor/ränder 140x220/60x70 cm rosa
DELTACO jordad apparatkabel, CEE 7/7 till IEC 60320 C13, 10m, sv

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenFinal Touch Vinkylare anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

wolfcraft Forstner borrbitsset fem delar stål 1002000