Sandfri Strandmatta


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Fruity Ljusslinga Kaktus

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Cupcakeset Ljusrosa Stjärna
Pappersassietter Glad Halloween

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenVärmeljus Pumpa Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Tylltyg på Rulle Svart
Stearinljus Mini till Lykta

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Äggställ Påsk

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Day of the Dead Dödskalle Ljus

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Glasögon FlaskmärkenLama Sparbössavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Koala Ihopfällbart Vinställ
Trädgårdsskylt Pil

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Papperslyktor Vit

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Förvaringslåda Vin med Text
Vinglas Mr & Mrs
Flytande Ögonljus

På tisdagen godkände ministerrådet6 Piece Glass Candle Holder With Metal BasketHeavy Duty Hand Leaf Grabs Gardening50cl Set Of 4 Röd Or Vit Wine Glasses Glassware Barware den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
30 ltr PEDAL BIN RECTANGULAR RED STAINLESS STEEL HOME KITCHEN
25 Litre Zyco Professional Microwave Oven Digital Touch Button

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenBordsduk Papper Elfenben anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Kronljus Svarta/Lila