Kids Concept, Fåtölj, ljusrosa


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Descanso Bäddset 9306-K 140x200/220 cm lila

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Ilse Jacobsen Rub 1 gummistövlar, Svart
Ride Free Plåtskylt 30x40cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenOverseas Kudde Basic 60x40 cm is Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Overseas Kudde East 60x40 cm jeansblå
Bo-Garden Insektsnät för partytält sidovägg stor 4472215

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Julgranskula Grön Amanda

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster - You are my greatest adventure A4 21x30cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Philips myGarden Infälld LED-spotlight Fresco 5 W vit 172893116Tomat Golden Roma 20 st frönvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Kapsylöppnare Shell Gjutjärn
SEC24 Trådlös IP-kamera 180° inomhus CAM180

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
BAHCO Professionell ergonomisk sekatör M PX-M3

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Overseas Kudde 45x45 cm artificiellt läder konjak
Hulken - Art Deco
Emerio Fritös 2000 W 3 L DF-110927

På tisdagen godkände ministerrådetEinhell Vinkelslip TE-AG 115Skandia Röravskärare 4-32 mmEsschert Design Planteringsbord vit CF29W den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Einhell Digital rör-, kabel- och regeldetektor TC-MD 50 Röd 2270
IBILI TE- & KAFFEPANNA 2,0 L MED INBYGGD TESIL

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenFlasköppnare Avec anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Formset 4kant 6-delar/set, stengods