Isla Ibiza Bonita Skjorta - grön


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
IVY & OAK RUFFLE COLLAR BLOUSE - Blus - off-vit

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Isla Ibiza Bonita Kofta - blå
IVY & OAK STAND-UP COLLAR - Blus - navy blå

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenIVY & OAK FITTED BLOUSE - Skjorta - bright vit Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Ivyrevel LIMA DRESS - Festklänning - navy
IVY & OAK BRIDAL MIDI BRIDAL DRESS - Festklänning - snow vit

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
I.scenery JRIESTHER MIX CARDIGAN - Kofta - navy

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
IVY & OAK CAP SLEEVE DRESS - Maxiklänning - roasted coral

Försäkringskassan: Regeringen underskattar JoJo Maman Bébé CHRISTMAS SLOGAN - Långärmad tröja - navyJarlo CECILY - Festklänning - navyvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
IVY & OAK KIMONO DRESS - Maxiklänning - bottle grön
J.CREW SLIM PERFECT FIT - T-shirt - bas - bright cerise

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
J.CREW RATTI RIO FLORAL - Blus - blå multi

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. J.CREW CURVY GIRL STRETCH PERFECT - Skjorta - vit
IVY & OAK TRUMPET SLEEVE DRESS - Fodralklänning - eden grön
J.CREW TALL PARKE - Blazer - navy

På tisdagen godkände ministerrådetJ.LINDEBERG HEIDI - Blus - blåJ.LINDEBERG ÅSA SOFT COMPRESSION - Långärmad tröja - pop blåJ.LINDEBERG LOUZE SET - Sportklänning - vit den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Junarose JRHADIA ABOVE KNEE DRESS - Vardagsklänning - snow vit
Junarose JRJOSSI 3/4 BLOUSE - Blus - lemon curry

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenJUST FEMALE KALEDA DRESS - Skjortklänning - soya anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

IVY & OAK VOLANT - Festklänning - röd