KIOMI T-shirt med print - grön gables


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
KARL LAGERFELD KARL LIGHTING BOLT - Sweatshirt - light grå melange

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
KIOMI T-shirt - bas - purple juice
Kaffe ALANZA DRESS - Maxiklänning - fuchsia rose

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenKaffe GAIA DRESS - Festklänning - antique brass Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Kaffe LIDDY - T-shirt med print - chalk
Kaffe AMBER TUNIC - Tunika - sun-dried tomato

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
KIOMI T-shirt - bas - orange

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
KIOMI T-shirt - bas - orange-röd

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Kaffe AMBER BLOUSE - Blus - faded roseKaffe ANNET AMBER - Tunika - midnight marinevhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
KIOMI T-shirt med print - gul
Kaffe Blus - optical vit

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Kaffe TILLY BLOUSE - Blus - folkstone grå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Kaffe HELLEN JAY CARDIGAN - Kofta - sun dried tomato
KIOMI Skjorta - dark blå/off-vit
Kempa CURVE WOMEN - T-shirt med print - royal/vit

På tisdagen godkände ministerrådetKeepsake ROMANCE GOWN - Festklänning - crimsonKIOMI TALL Vardagsklänning - grönKing Louie MIDI DRESS BERKELY - Maxiklänning - night blå den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
K-SWISS HERITAGE SKIRT - Sportkjol - vit
KariTraa ROSE PANT - Långkalsonger - jam

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenLavish Alice PLUNGE FRONT CAPED MINI DRESS - Fodralklänning - navy anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

KIOMI Blazer - rose