Bordslampa svart/brun DESNA


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Kullen Bordslampa 22,5 cm Ek/Vit Markslöjd

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Lora
Chokladfondue med pinnar

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenLora Bordlampa 1L Blå/Vit Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Kudde Sammet Mörkgrå rund
Bordslampa vit CHANZA

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
ARIEL bordslampa - låg, Antik mässing/blå

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
LUIS bordslampa, Vit

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Bordslampa M guld MOONIPoster - G Klav A4 21x30cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
KARLSSON bordslampa, Vit
Taklampa svart MAZARO

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
BELLUX 3-spot

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Taklampa koppar PADMA
ARIEL bordslampa - låg, Antik mässing/rosa
Bäddset - Påslakan Sverige

På tisdagen godkände ministerrådetTaklampa vit/krom FUCINO( Väggdekor, Väggord ) THE LIFE IS REAL! Believe it.Taklampa grå/koppar TAGUS den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Taklampa vit DANUBE
Knopp - gul rund

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenTaklampa guld OLZA anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Round