Noisy May Tall NMALLEN - Långärmad tröja - beluga


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Nümph BIRDEE BLOUSE - Blus - festival

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Noisy May Tall NMZENA - Luvtröja - mandarin röd
Native Youth THE MARIE - Långärmad tröja - navy/rosa

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenOasis ASYMMETRIC DRESS - Jerseyklänning - grön/ivory Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Oasis HERITAGE DRESS - Jerseyklänning - multi blå
Oasis PROVENCE PLACEMENT COLD SHOULDER - Blus - multi

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
NORR MILA - Blazer - beige

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Needle & Thread ASTRA GOWN - Festklänning - dust navy

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Oasis STAR - Skjorta - multi/blåObey Clothing MOODY - Långärmad tröja - royal blåvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Needle & Thread ROSE SEQUIN BODICE GOWN - Festklänning - dusk blå
Object OBJLADA - Vardagsklänning - pine grove

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Object MIT KURZEN ÄRMELN - Maxiklänning - poppy röd

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Object OBJZOE - Blus - winetasting
Needle & Thread CARNATION - Blus - rouge
Object Kofta - purple

På tisdagen godkände ministerrådetODLO CORE LIGHT - T-shirt - bas - odyssey gråOnzie HIGH BASIC - Tights - sandyONLY ONLSANDRA DRESS - Vardagsklänning - adobe rose den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
ONLY Fodralklänning - dark grå
ONLY ONLNICOLE MIX - T-shirt med print - cloud dancer

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenONLY ONLJOLLY - T-shirt med print - cordovan anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Nümph DAYO DRESS - Vardagsklänning - medieval blå