s.Oliver Blus - light blå


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Soyaconcept DAFINA - Jerseyklänning - rosa combi

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
s.Oliver T-shirt med print - navy
Soyaconcept FELICITY - Långärmad tröja - grape leaf

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenSoyaconcept PYLLE - Långärmad tröja - off vit Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Soyaconcept THILDE - Blus - grape leaf
Soyaconcept NATALI - Blus - ruby

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
s.Oliver ÄRMELLOS - Blus - magenta

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
s.Oliver Linne - dark steel blå

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Soyaconcept ALEXA - Parkas - grape leacSoaked in Luxury CATRINA DRESS - Vardagsklänning - peacoat navyvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
s.Oliver Skjorta - sky blå
Six Ames IRMA - Vardagsklänning - blå

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Steffen Schraut DARLING PLEATED DRESS - Maxiklänning - meadow flowers

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Stradivarius Skjortklänning - light blå
s.Oliver LANGARM - Skjorta - creme
Stradivarius MIT KNÖPFEN - Linne - vit

På tisdagen godkände ministerrådetStradivarius Långärmad tröja - beige/light brunStradivarius Skjorta - roseStradivarius Blus - orange den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Stradivarius MIT SPITZENDETAIL - Sweatshirt - orange
Superdry Fodralklänning - dark purple

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenSuperdry SWIRLY ENTRY TEE - T-shirt med print - vit/blå anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

s.Oliver LANGARM - Kofta - navy