Schmuddelwedda Luvtröja - marine melange


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Weekday JUMBO - Jerseyklänning - grön

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Schmuddelwedda ANORAK - Parkas - jadegrün
Weekday DANIKA STRIPE - T-shirt med print - röd

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenWeekday MONTANA BLOUSE - Blus - rinsed Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Weekday AILIN HOODED - Luvtröja - dusty rosa
Weekday CENTER ZIP - Huvtröja med dragkedja - orange

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Schmuddelwedda Parkas - turquoise

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Schmuddelwedda REGEN - Parkas - brun

Försäkringskassan: Regeringen underskattar WAL G. BODY - Långärmad tröja - grönWhistles DIGITAL BLOOM BLOUSE - Blus - multicolourvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Schmuddelwedda ANORAK - Parkas - turquoise
Vit Stuff PIER - Kofta - grå

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Wallis PATCHWORK MYKONOS BARDOT - Blus - blå/ivory

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Wallis STUD PONTE HARDWARE SHIFT - Jerseyklänning - berry
WeSC MAX GUILTY PLEASURES - T-shirt med print - vit
Wallis STRIPE BUTTON - Blus - ink/ivory

På tisdagen godkände ministerrådetWallis COATIGAN - Kofta - berryWood Wood EDEN - T-shirt med print - light purpleWallis Petite PALM LEAF TIE SIDE - T-shirt med print - off vit den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Wrangler OVERSIZED WESTERN - Skjorta - formula röd
Sportmax Code BAGDAD - Sweatshirt - rot

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenYAS YASNENO DRESS - Vardagsklänning - night sky anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Weekday BEYOND DRESS - Jerseyklänning - mint