Xantia Duk 160x250 cm Vit


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
En tuff långärmad body med många bilar - Bubblan, Bilar str 50

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Xantia Duk 160x250 cm Natur
Body från Petter & Kajsa

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenBäddset - Påslakan Show Me Your Love Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt LEGO Batman Pyjamas marinblå
Vin accessoarer i 5 delar

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Flagga - England

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Svanefors Pläd 125x150 svart

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Super Mario Bros Pyjamas svartLego Ninjago Pyjamas gråvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Gripsholm Pläd 130x170 130x170 vinröd
Fireman Sam Kortärmad pyjamas blå

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Paw Patrol Kortärmad pyjamas marinblå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Star Wars Kortärmad pyjamas grå
Svanefors Pläd 120x145 rosa
Minions Kortärmad pyjamas fuchsia

På tisdagen godkände ministerrådetMinions Pyjamas vitLEGO Pyjamas svartSmiley Pyjamas - ceris/rosa 116 cl den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Safety First Stilren Säkerhetsgrind - Öppning 62cm-102cm - barngrind
Grillpaket Pure, Landmann

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenVinglas - Naughty girl anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Julgranskula Röd Mattias