Blend Sweatshirt - stone mix


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
BOSS CASUAL PRIME SLIM FIT - Piké - light blå

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Blend Luvtröja - stone mix
BOSS CASUAL TEMPEST - Långärmad tröja - open vit

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenBOSS CASUAL WYAN - Sweatshirt - medium rosa Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt BOSS CASUAL ZWO - Huvtröja med dragkedja - dark blå
boohoo MAN PLAIN SKINNY FIT SUIT TROUSER - Kostymbyxor - plum

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Blend Parkas - avocado grön

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Bergans OSLO - Friluftsbyxor - solidcharcoal

Försäkringskassan: Regeringen underskattar boohoo MAN MUSCLE FIT CONTRAST RAGLAN - T-shirt med print - gråboohoo MAN ROSE POLO - Piké - navyvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
BOSS CASUAL MAGNETON SLIM FIT - Skjorta - natural
Bruuns Bazaar BERTEL HOODIE - Luvtröja - burned olive

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Brave Soul JARVIS - T-shirt med print - khaki

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Bruun & Stengade TAGGART SLIM FIT - Kostymskjorta - light blå
BOSS CASUAL MABSOOT SLIM FIT - Skjorta - grå melange
Bugatti SUIT SLIM FIT - Kostym - marine

På tisdagen godkände ministerrådetBugatti Kofta - navyClub Monaco SLUB JOHNNY COLLAR - Piké - lagoonChampion Reverse Weave WEAVE BRUSHED - Luvtröja - navy den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Carhartt WIP AMERICAN SCRIPT - T-shirt - bas - vit
Carhartt WIP HOODED CHASE - Luvtröja - mulberry/gold

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenCasual Friday SLIM FIT - Skjorta - night navy anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

BOSS CASUAL TRACE - T-shirt - bas - open blå