AZzardo Octopus - Modern Takpendel


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Blob flush small

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
AZzardo Octopus - Modern Taklampa
Piastre taklampa

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenGroa taklampa 30cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Tage svart
Malmbergs Stolplykta Idefjord Svart

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
TAKLAMPA 5 armar upp koppar

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Philips Takarmatur myLiving Golygon Spot WarmGlow

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Moodlight Klot 250Konstsmide Stolplykta Orion 468vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Philips Pendellampa myLiving Westburry Glas
GP Safeguard Strålkastare RF2.1 Sladdlös

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Malte

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Tretorn Kids Wings Raincoat Dark Forest
AZzardo Burn 3 - Pendelarmatur
Houdini Jr Alpha Long Johns Gråstone Purple

På tisdagen godkände ministerrådetPrydnadsfågel i metall för trädgårdenMonza fasad LED, SvartEdge 100, Svart den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Tellus fotlykta, Svart
Mammut Nordic Down Spring Sleeping Bag 195cm graphite-fire (2019)

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenKonstsmide Vägglykta Torino 7333 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Philips Hue Being Pendel Aluminium