Colmar Originals Huvtröja med dragkedja - blå


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
DC Shoes SQUARE STAR - T-shirt med print - sodalite blå

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Colmar Originals Väst - röd
Denham TEE - T-shirt med print - optic vit

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenIsaac Dewhirst FASHION SUIT SLIM FIT - Kostym - bordeaux Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Diesel T-JUST-CUT-W - T-shirt med print - schwarz/blau
Diesel UMLT-JAKE - T-shirt med print - dark blå

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Cayler & Sons ABUNAITEE - T-shirt med print - clip/vit

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Cayler & Sons UNTIL THE END TEE - T-shirt med print - vit

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Diesel BMOWT-PARSEN T-SHIRT - T-shirt med print - vitDiesel UMLT-WILLY SWEAT-SHIRT - Sweatshirt - gulvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Cayler & Sons ABUNAI HOODY - Luvtröja - clip/vit
Diesel S-MEGGY SWEAT-SHIRT - Sweatshirt - schwarz

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Diesel UMLT-JUSTIN T-SHIRT L/S - Pyjamasöverdel - blau

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. DRYKORN IRVING - Kostym - dark grå
Chasin' OLEAN - T-shirt med print - navy
DRYKORN DONNY - Skjorta - khaki

På tisdagen godkände ministerrådetDRYKORN AMIR - Långärmad tröja - anthraciteDRYKORN LEMAR - Sweatshirt - anthraciteDynafit MERCURY - Tygbyxor - grå den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Emporio Armani ABITO UOMO - Kostym - grigio
Emporio Armani T-shirt - bas - blu scuro

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenEmporio Armani GIACCA - Kavaj - nero anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Chasin' CLARK - Luvtröja - burgundy