Mitchell & Ness SWINGMAN SCOTTIE PIPPEN - Klubbkläder - vit/röd


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Mustang T-shirt - bas - dress blås

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Mitchell & Ness SWINGMAN LA LAKERS SHAQUILLE O'NEAL - Klubbkläder - gul
Nicce TRIAD - T-shirt med print - vit/merlot röd/deep navy

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenNapapijri SGREEN - T-shirt med print - blu marine Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Napapijri STRAND - T-shirt med print - volcano
Napapijri BURGEE - Luvtröja - med grå melange

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Mitchell & Ness NBA GOLDEN STATE WARRIORS HALF ZIP - Klubbkläder - gul

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
MOROTAI NEOTECH - Träningsbyxor - light grå

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Napapijri BEJA - Sweatshirt - dark blåNew Balance IRELAND ELITE LEISURE TEE - Landslagströjor - eden marlvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Monta Juniors PEGEO ADULTS - Träningsbyxor - burgundy
New Look Skjorta - light blå

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
New Look GEO FADE RAGLAN TEE - T-shirt med print - camel

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. New Look SCALES CREW - Sweatshirt - light grå
Modern Native Luvtröja - vit
NN07 ETHAN TEE - T-shirt med print - navy blå

På tisdagen godkände ministerrådetNative Youth INSTITUTE - Skjorta - navyObey Clothing T-shirt med print - forest grönObey Clothing EYES - Luvtröja - röd den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
OLYMP No. Six SUPER SLIM FIT - Kostymskjorta - rauchblau
OLYMP Luxor REGULAR FIT - Kostymskjorta - weiss

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenOLYMP Level Five BODY FIT - Kostymskjorta - rosa anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

McQ Alexander McQueen CREW TEE - T-shirt med print - optic vit