Filippa K ROBERT MIX - Sneakers - vit/light grå


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Giorgio 1958 Slip-ins - nairobi bruciato

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Fratelli Rossetti Slip-ins - detroit nero
Giorgio 1958 Snörstövletter - castagna

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenGANT MAX - Stövletter - dark brun Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt GARMENT PROJECT SKY - Sneakers - navy
Geox NORWOLK - Snörstövletter - grå

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Feud London ROME - Slip-ins - burgundy

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Feud London SOHO - Sneakers - grå

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Geox RAVEX - Sneakers - blåG. H. Bass & Co. MONOGRAM WEDGE LONGWING - Sportiga snörskor - mid brunvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Florsheim Slip-ins - dark brun
Guess MADISON - Höga sneakers - bianco/nero

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Hudson London WATCHLEY - Stövletter - stone

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Helly Hansen Hikingskor - new wheat/charcoal
Floris van Bommel CREPI CUP - Snörstövletter - cognac combi
Hummel AEROCHARGE HB180 2.0 - Indoorskor - vit

På tisdagen godkände ministerrådetHUGO APPEAL DERB - Eleganta snörskor - dark brunIceberg Slip-ins - vitJ.LINDEBERG Sneakers - grå den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Jordan AIR 1 - Sneakers - vit/hyper crimson/light bone/vintage lichen
Jeffery West CARLITO DOUBLE ZIP BOOT - Cowboy- / Bikerstövletter - dark brun

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenKenneth Cole Reaction CASINO CHUKKA - Sportiga snörskor - dark grå anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Floris van Bommel PRESLI - Sportiga snörskor - dark blå