Lloyd LEEDS - Eleganta snörskor - kenia


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Magnanni Eleganta snörskor - cognac

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Lloyd SERGIO - Snörskor - anthrazit
Magnanni Eleganta snörskor - catalux/cognac

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenMizuno EZRUN - Neutrala löparskor - nautical blå/vit/lime punch Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Mizuno WAVE LIGHTNING Z5 MID - Indoorskor - reflex blå/vit/nasturtium
Madden by Steve Madden CHAZY - Eleganta snörskor - cognac

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Lottusse Eleganta snörskor - ebony

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Lowa SIRKOS GTX - Hikingskor - grau/grün

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Mammut AENERGY MID GTX - Hikingskor - graphite/orionMango LION - Sneakers - royal blåvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Lowa RENEGADE III GTX - Hikingskor - schwarz
Merrell MOAB 2 VENT - Hikingskor - pecan

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
McQ Alexander McQueen PLIMSOLL PLATFORM - Höga sneakers - offvit

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Mustang Vinterstövlar - navy
Lowa DUBLIN III GTX QC - Vinterstövlar - navy
Napapijri RABARI - Sneakers - grön musk

På tisdagen godkände ministerrådetNew Balance M1400 V6 NEW YORK MARATHON - Löparskor för tävling - vit/orangeNew Look LIAM LACE UP PLIMSOLL - Sneakers - navyPajar LOUIE - Snörstövletter - dark grå den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Pantofola d`Oro Sneakers - grå
Pepe Jeans ABERMAN - Sneakers - sailor

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPier One Sportiga snörskor - dark brun anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

LOYALTY & FAITH LONDON SHOE - Sneakers - vit