Reebok FLEXAGON - Gym- & träningskor - purple


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
RIVIERAS EMILIO - Slip-ins - marine/blanc

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Reebok 3D FUSION TR - Löparskor stabilitet - blå
Saucony JAZZ 20 - Neutrala löparskor - vit

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenShepherd HUGO - Tofflor & inneskor - asphalt Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Salamander Sportiga snörskor - cognac, brun
Salomon X ALP MID GTX - Hikingskor - shadow/castor grå/lime punch

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Reebok ASTRORIDE ESSENTIAL - Löparskor - blå/vit

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Rieker Sportiga snörskor - pazifik

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Salomon ULTRA PRO - Löparskor terräng - blåstone/ebony/acid limeShoe The Bear NED - Snörstövletter - brunvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Rieker Slip-ins - blau
Sebago CLASSIC PENNY - Slip-ins - dark brun

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Selected Homme Eleganta snörskor - cognac

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. SIKSILK PHANTOM - Sneakers - rosa
Rieker Slip-ins - peanut
Skechers Sport MARADUDER MUSHOGEE - Höga sneakers - olive

På tisdagen godkände ministerrådetSorel Tofflor & inneskor - schaleSteve Madden REVEALED - Slip-ins - röd/navySuperdry VINTAGE LOGO POOL SLIDE - Slip-ins - optic vit/röd/grå grit den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Superdry TROPHY CLASSIC - Sneakers - aqua
Tommy Hilfiger Snörskor - midnight

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenTommy Hilfiger HYBRID BOOT - Sportiga snörskor - brun anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

River Island Slip-ins - tan