Zadig & Voltaire DAVID - Tygbyxor - sable


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
MOTOROLA Babymonitor MBP48 - Video

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Zadig & Voltaire DAVID OLD - Jeans slim fit - brut
Dots

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPippi Långstrump, Lilla Gubben, Axelremsväska Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Pippi Långstrump Party necessär
Elastiska Skosnören (Inklusive Dragsko) Längd: 100cm, Grön

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Zalando Essentials Jeans straight leg - blå denim

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Philips myLiving Star 4 Spot WarmGlow

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Elastiska Skosnören i flertalet Färger (1 meter), BlåElastiska Skosnören 1 meter (Flera Färger), Ljusblåvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Philips myLiving Ecru Pendel Vit
Coola Skosnören (Elastiska) 100cm, Ljusgul

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Coola Skosnören (Elastiska) 100cm, Röd

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Elastiska Skosnören i fantastiska Färger (1 meter), Gul
Babybody – en gullig body med text, MultiColor, 6-12 månader
Smarta Skosnören med Dragsko-funktion (100cm), Marinblå

På tisdagen godkände ministerrådetElastiska Skosnören (Inklusive Dragsko) Längd: 100cm, LjusgulSmarta Skosnören med Dragsko 100cm, BrunElastiska Skosnören - Inklusive Dragsko (Längd: 100cm), Gul den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Lättanvända Skosnören - Elastiska (Stort Färgurval), Grön
Rädslans fångar

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenTornet och fåglarna anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Mjukisdjur från Shimmer & Shine, Tala