Jellycat, Harry Pandaunge 36 cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Maileg Mini Bunny Aya

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Jellycat, Big & Bold Joey Giraffe 55 cm
Inside Out I Cry Candy Bing Bong

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenSkopåse - Grå Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Gear2Play Detachable FPV Drönare – VR-glasögon, Wifi, autohovering - Kampanj
Radiostyrd muskelbil i 1:18 skala, 23cm, 10km/h (2 olika färger)

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - COCO Guld vit 21x30cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Maileg Spa Medium Light Wellness

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Ferrari, Formel 1 bil med driftingfunktionMonopoly Gamer (Svensk Version) - Brädspelvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
My Little Pony - Cherry Blossom
Splendor (Svensk version) - Brädspel

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Catan - 5-6 spelare expansion - Brädspel

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Pokemon Scizor EX Box - Kortspel
Konservväxt Solros
For Sale - Brädspel

På tisdagen godkände ministerrådetTokaido Matsuri - BrädspelTalisman: The City expansion - BrädspelAxis Allies 1940 Europe 2nd Edition - Brädspel den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
King of Tokyo (Svensk) brädspel
Med vilda gester

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenBamses Honungsjakt anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

MLP CARROT CAKE - My little pony