Jerry Drivechain - Tank Coat #36 Pitty - Cars bilar - metall


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Celavi, Regnställ Swallow Marinblå

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Ponchy Wipeout - Bumper save #90 Pitty Crew - Cars bilar
Mikk-Line, Pu Rain Set Flint

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenHust&Claire, Regnställ Baby Plum Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Tenson Galactic Fodrat Regnställ (Barn) Sosa
Didriksons Tigris Regnställ (Dam) Turkos

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Memo Rojas JR - Mexican Racer - 4000ex Limiterad Cars 2

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Väggord - Välkommen STOR

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - Världskarta Mörkblå 30x40cmVaude Arctic 450vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Didriksons, Regnställ, Slaskeman, Fuchsia
Poster - Frankrike karta ram 2 21x30cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Nordisk Asgard 12.6 Cotton Tent

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Littlelife Barntält - Arc 2
Didriksons, Boardman Kids Set Bright Grön
Fjällmark Tarp 240X Lite Olive

På tisdagen godkände ministerrådetFärgade vattenpärlor - 6 gram, BrunPoster - Afrika giraff ram 30x40cmPoster - Saturnus planet ram 2 21x30cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Clavel congac, Cognac
Effortless papaya, Orange

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenEl Naturalista Ibon leaf, Grön anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster - Krydda Peppar A4 21x30cm