Julgranskula Röd Molly


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Julgranskula Blå Emil

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Julgranskula Rosa Yvonne
Bukett med rosor av tvål - lila

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenStjernsund Kudde Sammet Mörkrosa 45x45 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Julgranskula Grön Cecilia
Skylt i trä, Wooden deco, Barnbarn

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Julgranskula Röd Louise

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Julgranskula Röd Ella

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Väggdekor - Duschar med bubblor STOR VitLjuslykta Lovevhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Julgranskula Rosa Henrik
Tavla Lejon med guldram 50x50 cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Trädgårdsbelysning LED med solcell - svart

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Original Stormtrooper Kapsylöppnare
Julgranskula Grön Elisabet
Kniv och skalare i keramik (Färg: Blå)

På tisdagen godkände ministerrådetVictoria's Design Ljusstake Tenn finish keramik 39cmJulgranskula Grön FridaLysande LED-kudde måne plysch 32x38cm ROSA den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Yankee Candle Tea Aloe Water
Poster - Marmor palmblad 40x50cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster - But first coffee No.6 21x30cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Nightlife Bäddset - Påslakanset Mosaik Grå 140x220