PowerCube Extended, USB, 3m (44-1404)


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster - Big Ben london 40x50cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Tavla trä med djurmotiv "Zebra"
Poster - Sosa Girlpower No.2 A3 30x40cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster - Lila blomma 40x50cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster - Makeup face A3 30x40cm
Poster - Röd Flowers A3 30x40cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Ocean Mist & Sea Salt ljus

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Ljusstake lila

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - Världskarta Gul A4 21x30cmPoster - Palmkvist no.9 30x40cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster - Marilyn Monroe 40x50cm
Poster - Flamingo Svartvit 40x50cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Poster - G Klav Rainbow no.1 40x50cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster - Dreams are Coming True A4 21x30cm
Poster - Zebra Paradis 40x50cm
Skål i emalj 2 l, beige, Vappu köksserie från Muurla

På tisdagen godkände ministerrådetPoster - Krokodil figur 40x50cmPoster - 100% QUEEN 30x40cmPoster - SAVE WATER DRINK CHAMPAGNE no.4 21x30cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster - Målad Apelsin A3 30x40cm
Emaljtallrik Mumintrollet ø 18 cm från Muurla

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster - Forest deer rainbow 21x30cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster - Isbjörn 30x40cm