Tavla/bild med älgar i naturen


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
vidaXL Pokerbordsskiva för 10 spelare vikbar grön

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Bordsfläkt 10 cm 2.5 W Metal Grön
Frigolit Ägg - Höjd: 6 cm - 50 st

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenMagisso tårtspade vit Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Tråd 12-ljus batteridriven ljusslinga
Whiskeystenar i täljsten, 6-p med tillhörande fryspåse

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Matservis GM10 - 18 delar

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Affisch Mini Drottning Kristina

Försäkringskassan: Regeringen underskattar PANNKAKSSTEKJÄRN 24 cm800 stk.150x215 mm (C3) VIT BUBBELKUVERT- VADDERADE KUVERTvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Hänghylla / Hängande hylla
JO!E Äggring

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Vita lampfot Bord - Svart

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Dammsugarpåsar Husky 8510 (Centraldammsugare)
OWNC Doftvax Glasburk 18-p Miljövänligt Rose Champagne
Batteridrivet ljus i vax fladdrande låga 15 cm och timer vit

På tisdagen godkände ministerrådetTrälåda "Te"FLAGGA Danmark 150 CM x 90 CM Fotboll VM DENMARK066 Davos väggspegel i återvunnet trä 750:- den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Servetter / Tänk om
10 Sågblad 40x33mm universalfäste för Fein, Bosch, Makita m.fl.

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenTrälåda "Kaffe" anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Trä Hjärta Mamma