Indisk väggdekoration brun


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Vinluftare / Droppkork

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Avtappningsslang 25mm/50m
Audrey Hepburn - Sepia

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenKontorsstol Marius svart/blå Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt James Dean - Walking
vidaXL Ljusslinga 1000 LED inne/ute IP44 100 m varmvit

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Inspiration vinkaraff straight, Glass & Co

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Lemmy - 49% Mofo

Försäkringskassan: Regeringen underskattar vidaXL Bokstöd med jordglober 2 stPoster Illustration fiol, 50x70 cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
3D fjärilar 30 st Vita Väggdekor
Ritzenhoffs Snapsglas Peppercorn 2006

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Karta över Jönköping, Småland

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. WHITE CERAMIC BULLDOG TOILET BRUSH AND HOLDER SET
Påfågelsblomster(gazania) F1 Big Kiss Vit flame 10 frö
Utebelysning för fasad / Solenergi

På tisdagen godkände ministerrådetEdvin Örngott HjärtaTop Grade detalj tusch - Spets 0,38 mm - SvartPoster kvinna slänger med håret, 50x70 cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
CONCRETE Soffbord
Miniatyr - Klädhängare - 5 cm - 4 st

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenBrunnen etiketter ROSA anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster 53x158cm