Dorre Kaffepressare Rostfritt Stål/Glas


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Edge lykta 24cm i koppar med batteridrivet ljus

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Tomte med paket
Vinkylare Wine i Rostfritt stål

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster Buddha staty, 50x50 cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Smartwares Vägglampa Up/Down med sensor (10.045.48)
Game of Thrones - Antique Map

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Dumma mig Despicable Me Filt, fleecefilt - 3 olika färger

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Lamputtag

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Somersby GlasGastroMax Zestjärn 33,5 cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Ljusslang 216 ljus 6m Ø12,5mm klar
WOODEN CRUMB CATCHER BREAD CUTTING BOARD 40x25cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Säkringar 10 amp

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster Fjäril i röd A4
Kassaskåp Litet
Vinkaraff Cabernet, Deru

På tisdagen godkände ministerrådetDammsugarpåsar OBH Nordica 7208Laundry Väggord TvättstugaKantlobelia "Riviera Blå Splash" ca 650 frö den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Tomte med korg 44 cm
Vita (Umage) Eos fjäderlampa XL - Ljusbrun

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenMetallren i guld 62cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Musse Pigg Filt, fleecefilt