Datum för Stearinljus - Vita siffror - 1 ark


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Refill laminering - B: 21 cm - standard - 10 m

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Dammsugarpåsar Fasett 9015-1150
Dammsugarpåsar Siemens Super E

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenSmartwares RM127K Värmesensor Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Utetermometer för skruvmontage
fyrkantig spegel vägg klistermärken 15×15 cm 9 st/förp

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Dammsugarpåsar Samsung SC 62J0

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Batteridriven ljusslinga pappersblomma rosa med timer funktion

Försäkringskassan: Regeringen underskattar 4-i-1 3D Tavla - DödskallarPolyresin Dekorationer - Sjöstjärnor 3 st - Dia: 40 mmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Trä hjärta med olika texter
Berlinger Haus Knivset i 2 delar

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Ölförkläde

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Skrivbok Syster
Poster - My Hero My Soldier My son no.5 30x40cm
Ängel Ängla H24

På tisdagen godkände ministerrådetMus & Råttfritt 30X2vidaXL Badrumsskåp med 1 låda och 3 korgar trä vitÄgg-hänge i Trä 15 st - 40 x 30 mm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Drömfångare Lisa Parker Läsande Katt
Fiskars Rullkniv med lås - 45 mm Skärblad

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster - Diamant guld no.9 21x30cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster Tiger Svart/Vit A4