Dekoration Ödla


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Koriander 50 frö

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Guldkannan Towa
Spegel I guld, yttermått 62x112 cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenGlasunderlägg "IF I AGREED WITH YOU..." Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Julby liten kyrka batteridriven
East of India Strung Paper bags Penguins x 50 Christmas Kraft...

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Gelly Roll Sakura - Svart penna - Classic

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Gräslök 150 frön

Försäkringskassan: Regeringen underskattar 40 METER KOPPARTEJP BORT MED MÖRDARSNIGLAR 12 MM510 Soffbord Plåt/Trä / 1495:-vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
65 Metallgem
Poster - Ocean No.2 50x70cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Nalle i trä

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Dammsugarpåsar AEG AAM6200
Fyra äggkoppar med design av Paul Thurlby
Rundhult fönsterlampa cirkel 55cm mässing

På tisdagen godkände ministerrådetCLP Matstol Peking Konstläder, svartEsschert Design Odlingslåda med slangförvaring NG47Väggdekor väggtext väggord - ÄNGLAHJÄRTAN den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Smartwares C935IP IP-kamera 720p Utomhus
Poster Textkarta Österåker 70x100 cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenCLP Kontorsstol Deli PRO Konstläder, bordeauxröd anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Citronmeliss 100 frö