Cedarfresch kulor Naturell


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster - Elefant Road - Svartvit 21x30cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Flexibel Chat vitboard till kylskåp 2 st i förp
5 Vakuumpåsar S (40 x 60 cm)

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPennvässare Brunnen Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster - Ocean No.2 30x40cm
wolfcraft Hammar-slagjärn 6945000

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
AK8639 Trådlös IP Kamera, WiFi, 720p i 30fps, IR, Pan & Tilt, 1/

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Prismärkare blå

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster, Svenska Regenter 100x140 cmPoster Södertorn (i färg) 70x100 cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Cult Design Refill toalettborste
Poster Stort hjärta bland gröna löv, 70x70 cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
FMD Mobil hurts 3 lådor med lås vit 3013-002

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Intex Badmadrass Mega Unicorn Island 57281EU
Solsegel i polyeten trekantigt 300 x 300 x 300 cm
Poster Hand med Krucifix, 70x100 cm

På tisdagen godkände ministerrådetLECHUZA Odlingsenhet Classico 28 LS ALL-IN-ONE metallisk kolgråPoster Danderyd 70x100 cmbhp Sidobord set 3 delar brun trä B154377 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
HIP Bäddset 6344-H Bolengo 200x200 cm flerfärgad
vidaXL Pokerbordsskiva för 10 spelare vikbar blå

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster Blågrön Ara, 70x100 cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Örngott Olle