16 LED Solcells Utebelysning med rörelsedetektor


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
EGLO Taklampa Newtown 49479

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Philips LED-spotlight 3 st 5 W 350 lumen 929001220486
vidaXL Bäddset 4 delar 140x200/60x70 cm ränder och blommor

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenwolfcraft Diamanthålsåg Ceramic 68 mm 5931000 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Dammsugarpåsar Miele Complete C3 Powerline/ Cat&Dog
FERM Sågklinga för lamellfräs BJA1005 för BJM1009

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Calgary konstgran/plastgran 210 cm 450 LED grön

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
XQlite by Smartwares LED Klot E14 Extra varmvit P45

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster Stenig strand, 70x100 cmPoster Röd drink, 50x70 cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
LÄZA fönsterlampa svart
Karta över Varekil, Bohuslän

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Bokstäver JUL

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster Balettdansöser, 50x70 cm
Skandia Verktygslåda med 24 verktyg 1051287
Tiger Handdukskrok multi Colar krom 1314730346

På tisdagen godkände ministerrådetRIDDER Toalettborste med hållare 66,5 cm krom A0170101Taklampa vit OLZATaklampa grön ARAGON den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Fritösbunke Svart
Wilfa Resevattenkokare TK-1000

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenYATO 2-armad avdragare 4" anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Perel Hopfällbar garderob 70x46x148 cm svart MP66