Trädgårdsskylt Pil


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Tulip Head Keeper Ölglas

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Dukhållare
Sparbössa Student

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenCow Butter Dish Large Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Long Chrome handle dustpan and Brush Cleaning set
Raised Toilet Seat with Rails Aluminium Frame Plastic Moulded Se

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Tandpetshållare Löständer

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
vidaXL Dekorativ takfläkt med lampa 82 cm ljusbrun

Försäkringskassan: Regeringen underskattar 4 Arm Aluminium Rotary Airer for up to 5 Wash LoadsGarden Hanging Butterfly Feedervhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Köttklor
53cm Hand Water Fed Brush Car Window Home Cleaning

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
4 Piece Scented Citronella Candle In Bio Pot Home Fragrance Cand

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Bordsduk på Rulle Röd
Kaffebryggare, 1,5L
Fabulous World Tapet Cactus grå och rosa 67102

På tisdagen godkände ministerrådetBordsduk Nyår NedräkningTräkruka Natur RundKräftskiva Snapsglas den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Deluxe Wooden Bird Nesting Box Tits Sparrows Nutharches
2.5mm Original Garden 135g Professional Flexi Tie

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenBlinkande Shaker anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Korkhållare