Eucalyptus i kruka stor


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Eucalyptus kvist

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Trädekoration rustik på fot
Punch Bag Tvättkorg

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenTv-seriespelet Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt vidaXL Mörkläggande rullgardin svart 104
Serveringsfat i Plast Svarta

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Korg Vide rund 3-set

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Bordsduk Träimitation

Försäkringskassan: Regeringen underskattar 26CM SEALIFE THEME HANGING GLASS LANTERN MESH METAL HANDLETeletubbies Pappersassiettervhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Pappersassietter Kvadrat Happy New Year
Handduk Home

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Snapsglas Sverige

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Cork Placemats Mama Moo Set of 4 Kitchen Dining
Bokstöd Blå Moln
Dekorationssprits - Set

På tisdagen godkände ministerrådetPappersassietter Kvadrat Lila4-in-1 Tag Maker, stl. 4,5x3,2 cm, 1st.Pilea hängväxt den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Slöjdkniv, L: 10 cm, B: 2,5 cm, 1st.
Power Punch, stl. 34x50 mm, flagga, 1st.

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDuk av imiterat tyg, lime, B: 125 cm, 70 g/m2, 10m anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Ishink med Dubbla Väggar