Poster - Rosa blommor 6 40x50cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Hep2o 15mm x 1/2 "kvinnlig bsp rördelar väggmonterad armbåge

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
vidaXL Djupbrunnspump 40 m 750 W
Bakformer Jul

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenvidaXL Fåtöljöverdrag randig stretch brun Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Bestron Elektrisk salt- och pepparkvarn röd APS532R
vidaXL Verktygssats spindelledsavdragare & installationspaket VW

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - Rosa blommor 3 70x100cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
vidaXL Markisduk 3 x 2,5 m gul & vit (utan ram)

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Grå bokstavstavla Letter Board med vita bokstävervidaXL Dubbelsidigt vadderat överkast svart/vit 170 x 210 cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster - Rosa blommor 1 21x30cm
Rörrengöringsrengöring och dammsugare 22mm kopparrör rörborste

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Med ram Portrait of the Artist with a Friend,Raphael,61x51cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. vidaXL Rullgardin Zebra 80 x 150 cm grå
vidaXL Justerbara klädställningar med 2 klädstänger 2 st
Duschkabin duschskiljevägg 90 x 90 x 185 cm

På tisdagen godkände ministerrådetvidaXL Hyllplan glas genomskinlig 50x20 cmTavla ShatterödTavla Tiger den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Flexibel gräsmatta trädgård gräs kant 9m x 100mm
trådgårdsax 19 cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenvidaXL 4 Runda soffben i krom 180 mm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

vidaXL 6 Bordstabletter i bambu 30 x 45 cm mörkbrun