vidaXL Påslakanset 2 delar 155x200/80x80 cm vinröd


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
vidaXL Canvastavlor set om 5 New York Skyline 100 x 50 cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
vidaXL Rullgardin randig svart 40 x 100 cm transparent
Träupphängen - stl. 6,5-21,5 cm - 100 st

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenvidaXL Justerbara klädställningar med 1 klädstång 2 st Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Valueline Spotlight
vidaXL Skir voile draperad gardin 140 x 600 cm Gräddvit

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
vidaXL Gräsluftarklämmor med spikar 5 st diameter 30 cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
vidaXL Bäddset bomull 3 delar 155x220/80x80 cm antracit

Försäkringskassan: Regeringen underskattar 1/2 "rörtrådförlängning kvinnlig x manlig mässing - 25 mm långvidaXL Påslakanset 2 delar 155x200/80x80 cm orangerutigtvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
vidaXL 4 Kuddöverdrag i bomull blåa 40 x 40 cm
vidaXL Handfat flodsten oval 40-45 cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
vidaXL Rep 100% Jute 20 mm 50 m

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. vidaXL Runt poolskydd 549 cm PE blått
vidaXL Diamantborrkrona för våt-/torrborrning 110 mm X 400 mm
vidaXL Båtlina i polypropylen 6 mm 100 m vit

På tisdagen godkände ministerrådetvidaXL Hopfällbara trädgårdsstolar 2 st akaciaträ 40x46x85 cmvidaXL Bistro stol mosaik blå / vit 2 stvidaXL Elastiskt bordsöverdrag 2 st 80 cm grön den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
vidaXL Rullgardin svart 80 x 175 cm mörkläggande
vidaXL Ljusnät LED 8 x 0.4M

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenvidaXL Förvaringsskåp med 14 utrymmen vit 37x146x180,5 cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

vidaXL Båtlina i polypropylen 8 mm 100 m röd