The Floor Scrapers,Alma-Tadema Sir Lawrence,60x40cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Virgin Annunciate,Antonello da Messina,45x34.5cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Still Life with Musical instruments,Pieter Claesz,80x40cm
Väggdekor hjärta Love blommor

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenThe Port of Saint-Tropez,Paul Signac,50x40cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Stor glödlampa i glas med ledslinga 22 cm hög
The King's Audience Chamber,Charles Wild,50x40cm ny03

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Adapter för vattenkranar kranloppfläkt m22x22mm kvinnlig x hane

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Comparisons,Alma-Tadema Sir Lawrence,45.7x61cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar 2-polig 2-modulers restströmbrytare 25a 230vdc eatonThe Fall of Man,Hugo van der Goes,35.5x23.2cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Music in the Tuileries,Edouard Manet,60x40cm
200x200mm abs plastinsats inspektion dörrpanel ek färg

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
150x150mm abs plastinspektionsinspektion dörrpanel marmor färg

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster - Ananas 70x100cm
Portrait of a Young Man,Lorenzo Lotto,53.3x42.3cm
Night,Ferdinand Hodler,80x40cm

På tisdagen godkände ministerrådetDubbla diskbänk Flaskavloppsavfall 115mm Tvättmaskinens diskmaskInbed Sweden Deluxe Bäddmadrass 180x200Landscape with Apollo and Mercury,Claude Lorrain,55x45cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Battle of San Romano,UCCELLO Paolo 03
The Voice,Edvard Munch,60.7x44.5cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDurkmatta - 3mm/1400mm/10m anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Portrait of Guillaume,Jean Fouquet,50x40cm