Norrøna M's Falketind Super Wool Shirt Birch Grön


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Duro Tapet Spira Våg Platina

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
BoråsTapeter Bård Scandinavian Designers Mini Linnea 6276
Duro Tapet Rand & Kulör Sten Ljusbeige

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDuro Tapet Rand & Kulör Linne Ljusgrön Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Duro Tapet Rand & Kulör Linne Mörkgrön
Duro Tapet Rand & Kulör Qvintus Ljusblå

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers Mini Claudia 6255

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Fiona Tapet Personal Stripes 374006

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Engblad & Co Tapet Arkiv Engblad Lotura 5381Sagaform Cook´n read grytunderlägg / hållare för surfplattavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Head Neo ÖTILLÖ Ltd Cap 3 mm Röd/Orange
BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers II Rabarber 1792

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers II Vertigo 1777

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. W+G Tapet Idealdecor Murals Terrasse de Café la Nuit
Havsö Marcus 1.0 Äggkokare
W+G Tapet Idealdecor Murals Provence 309

På tisdagen godkände ministerrådetRoomMates Deco Väggdekor Tree BranchesRoomMates Deco Väggdekor Painted BambooDen gröna hemkunskapen 9789113085326 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster - Alfabet svart/blått 21x30cm
Paintpart Tapet Ivana Helsinki Joshua Tree Grå Vit

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenInteraktiv gående katt, säger mjau och viftar svansen anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Duro Tapet Natur Juni Grå