Flytande spiral Junior Knows


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Äggseparerare vit

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
R/C Bil Ferrari LaFerrari RTR / Med belysning 1:14 Röd
Jul dörrkrans - Snögubbe Welcome

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredaren750mm Sladdstyrd lyftkran med ljud & ljuseffekter Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Väggdekor - Kakaoögon
Ravensburger Labyrinth

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Bröd-/Fruktkorg Brun 26 cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Grön drinks 9781849756044

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Solitaire I Trä, MartallStaplingsbara kopparvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Adventskalender Tomteverkstad
Motorola MBP50

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Super Sealer Mini Förseglings Maskin

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Spiderman Paraply - Ø 65cm
Studsboll Ägg
Praktisk regnponcho, Grön

På tisdagen godkände ministerrådetLiggunderlag 180x50x0,8 cm, MörkgråttFotpall metall 2 steg 43x62x42 cmSissel Yogamatta kungsblå SIS-200.024 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Blåa sneakers, 5 cm höga sulor
Teddykompaniet Jakob Stor

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenTeddykompaniet Jakob Liten anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Väggdekor väggord väggtext Scones recept