Nordisk Utgard 13.2 Tent (2019)


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Hilleberg Nammatj 2 Röd (2019)

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Hilleberg Unna Röd (2019)
Helsport Fjellheimen Superlight 2 Camp Tent blå

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenHigh Peak Kiruna 2 Tent Blå/Grå Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Hilleberg Saivo Röd (2019)
Therm-a-Rest Quadra Chair Röd

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Terra Nova Laser Competition 1P (2019)

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Exped DownMat 7 M

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Sea to Summit Comfort Light Insulated Mat Regular Grön (2019)Sea to Summit Comfort Plus Insulated Mat Large Rectangular Rödvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Terra Nova Laser Pulse Ultra 1 Tent (2019)
CAMPZ Pressenning 3x4m (2019)

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Mountain Equipment Ultralite Bivi

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. CAMPZ Piemonte Tent 3P (2019)
CAMPZ Isomat XL 200x55cm (2019)
Cocoon Insect Shield TravelShield Egyptian Cotton X-Large Elephant Grå

På tisdagen godkände ministerrådetCAMPZ Markpinne 4-kant 30 cm (2019)Nordisk Selma -8° Sleeping Bag M (2019)Therm-a-Rest NeoAir Venture Mat Medium Grasshopper den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Primus Commuter Mug 0,4l Salmon Sosa (2019)
Stanley Classic Vacuum Bottle 0.5L Hammertone Grön (2019)

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenOsprey W's Tempest 20 Iris Blå (2019) anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Outwell Kids Champ Sleeping Bag Lake Blå (2019)