H&M Studio, Topp, Strl: 38, S/S 2017, Svart/Beige


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Rodebjer, Linne, Strl: L, Vit, Bomull

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Spets Topp Långärmad Strlk XL
Acne Studios Blå Konst, Jeans, Strl: 30/32, River Light Blå, Ljusblå

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenMiss Me, Jeans, Strl: 29, Skinny, Mörkblå Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Rosemunde, Linne, Strl: M, Svart, Siden/Bomull
Linne Dam "Feed Me Tacos" Grå Strlk XL

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
HM 2st Polotröjor Viskos Randig Cutout Baraxlad Polo Topp Trend Paketpris

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Acne Studios, Jeans, Strl: 27/32, Svart

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Gudrun Sjödén, Väst, Strl: s, Svart, SidenSvarta Jeans, stl 34, Gina Tricot, stretch, NYvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Topp Off Shoulder Long Sleeve Vit Strlk M
Nudie Jeans, Jeans, Strl: 24/31, Narrow Boot, Blå

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Odd Molly / Style 214 B , 680 / topp / Storlek 3 / L !

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Per una Blus Toppar Storlek 46 Rosa Broderi
Dam Topp/Tröja Grå Strlk M
Nytt Linne från Happy Holly storlek 48/50

På tisdagen godkände ministerrådetSDNY olivgrön mjukisdress midjekort hoodie brallorLexington, Huvtröja, Strl: M, GråLeggings Turkosa Storlek L den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Meloonpro, Baddräkt, Strl: M, Grön
bikini bad dräkt Abecita baddräkt stl 46

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenWomens Cap Sleeve Ladies Midi Dress Plain Jersey Stretch Bodycon Plus anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

COS t-shirt blus, stl. XS, lax rosa