Drawings and observations


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
8 st. Tjustbygden, Tjust, Västervik, Småland

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Platt mage nu och alltid Din idealiska 7-stegsplan
A History of Islamic Societies, Lapidus, kurslitteratur Mellanösternstudier

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenFinland under andra världskriget, Olavi Paavolainen, Finlandia i moll, m bilder Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Barbarossa
NY! CD-BOK Da Vinci-koden

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
expressionists

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Konst, Nationalromantik och Radikalism

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Diskret matematikMatematik 1avhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Auguste Renoir, Konstbok från Benedikt Taschen, Konst
Gruppsykologi, Svedberg L., 6:e uppl. 2016

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
PSYKOLOGI för gymnasiet Martin Levander & Cornelia Sabelström Levander 2008

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Other Times, Other Realities: Toward a Theory of Psychoanalytic Treatment
Wilhelm Fröddie. Liljevalchs 1990
Samlade skrifter av Johan Henrik Kellgren. Nionde delen.

På tisdagen godkände ministerrådetLitteratur för vårdpersonalFör Dig som Fågelintresserad Konstsamlare!A Guide to the Birds of Panama den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Stephen King - Pestens tid - den oavkortade utgåvan
Abarat - Clive Barker

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenJ. R. R. Tolkien, Bilbo, en Hobbits äventyr, 1985 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Bok om Nordamerikanska inbördeskriget, Livet vid ett svart regemente