Mizuno WAVE LIGHTNING Z4 MID - Indoorskor - azalea/vit/camellia rose


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
New Balance Sneakers - grön

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Mizuno WAVE RIDER 22 - Neutrala löparskor - blå atoll/vit/georgia peach
New Balance ML574 - Sneakers - forest grön

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenNew Balance MS247 - Sneakers - vit Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt New Balance Sneakers - latte
New Balance ML373 - Sneakers - brun

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
mint&berry tåsandaler - sky/argento

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Moon Boot PULSE MID - Snörstövletter - light grå

Försäkringskassan: Regeringen underskattar New Balance WCRUZ - Neutrala löparskor - rain cloudNew Look NOFFEE - Tofflor & inneskor - tanvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Mammut NOVA III MID GTX WOMEN - Hikingskor - bark/vit
OYSHO Tofflor & inneskor - bordeaux

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Palladium PAMPA HI - Snörstövletter - sahara

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Pier One Stövletter - nero
Mango Stövletter - vit
Reebok Classic PRINCESS RIPPLE - Sneakers - grön/vit

På tisdagen godkände ministerrådetReebok Classic WORKOUT PLUS - Sneakers - vit/carbon/röd/royaReebok Classic REVENGE PLUS - Sneakers - skull grå/vitReebok Classic Sneakers - purple den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Reebok OSR SWEET ROAD 2 - Neutrala löparskor - vit/gul/grå
Reebok FULGERE SLIDE - Badsandaler - vit/skull grå

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenRieker Snörstövletter - cognac anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Merrell TERRAN LATTICE II - Vandringssandaler - navy