Under Armour BREATHE TRAINER - Gym- & träningskor - grå


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Vans STYLE 36 - Sneakers - true blå/röd

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Under Armour SURGE SE - Löparskor - coded blå/vit/mod grå
Vans DIAMO NI - Sneakers - tango röd/true vit

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenViking MATROS II - Gummistövlar - navy/vit Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Violeta by Mango FRITZ - Sneakers - vit
L37 DAYDREAM - Ballerinaskor - taupe

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Vans CLASSIC - Slip-ins - sky captain/grisaille

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Vans OLD SKOOL - Skateskor - navy

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Fila DISRUPTOR - Sneakers - gun metalVersace Jeans Sneakers - nerovhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Vans SK8-HI REISSUE - Höga sneakers - burnt henna/blanc de blanc
Bally GAVINIA - Sneakers - vit/platinum

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Francesco Milano Overkneeskor - nero

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. ALDO NIGOLIAN - tåsandaler - bone
Vans SK8-HI - Höga sneakers - winter moss/true vit
ALDO WOALLAN - Sneakers - natural

På tisdagen godkände ministerrådetALDO CLYLLYRA - Klassiska pumps - boneALDO GALIRESA - Stövletter - purpleAllSaints JAX - Sneakers - vit den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Aeyde WILL - Ankelboots - biscuit
Aigle EGOA - Gummistövlar - kiwi/khaki

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenAlma en Pena Sandaler - taupe anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Vans AUTHENTIC - Sneakers - dry rose/true vit