Call it Spring WICIN - Klassiska stövletter - pewter


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
BEBO ISABEL - Sandaletter - burgundy

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Alberto Zago Sandaletter - gold
BEBO JULIET - Sandaletter - burgundy

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenBEBO FABIA - Stövletter - purple Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Bershka IN BERGSTEIGEROPTIK - Platåstövletter - ochre
Billi Bi Sneakers - light rose

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Alberto Zago Klassiska pumps - bianco/nero

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Alberto Zago Stövletter - nero/rosso

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Bianca Di Klassiska stövlar - nero castroBianca Di Klassiska stövletter - nero castrovhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Alberto Zago Klassiska stövletter - fumo
Bianco DUO - Sneakers - burgundy

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Bianco HIDDEN LACED UP - Sneakers - grå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Bianco Klassiska stövletter - navy blå 5
Bensimon Sneakers - vit
Bianco SPITZE - Stövletter - petrol

På tisdagen godkände ministerrådetBlauer Sneakers - grå/vitBronx Ankelboots - vitBruno Premi Stövletter - prugna den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Bullboxer Cowboy- / Bikerstövletter - dark grön
Buffalo CORIN - Sneakers - rosa

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenBuffalo tåsandaler - gold anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

BOSS ALLY - Sneakers - off vit