Högl Ankelboots - schwarz


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Jonak DONIT - Sandaletter - frambuesa

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Högl Vinterstövlar - schwarz
Jonak AMICO - Snörskor - noir

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenJana Sneakers - navy Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Janet Sport Höga sneakers - vivian/bianco phard
J.CREW CHUNKY HEEL MAYA BOOT - Stövletter - sahara brun

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
HUB KATHLEEN - Klassiska stövlar - cognac/nat

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
HUB KYOTO - Sneakers - pastel rose/vit

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Jeffrey Campbell LILITH - Klassiska stövletter - vitJessica Simpson LASNIA - Klassiska stövletter - dragon fruitvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
HUB VERMONT - Snörstövletter - brun/offvit
Jil Sander Navy Sandaler - gaucho

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
KIOMI Ballerinaskor - beige

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. KIOMI Klassiska stövlar - dark blå
Ilse Jacobsen Gummistövlar - dark indigo
KIOMI Sportiga snörskor - nude

På tisdagen godkände ministerrådetKIOMI Ankelboots - gulKanna MERY - Vinterstövlar - naturalKenneth Cole New York BROOKE - Sandaletter - fuego den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Kennel + Schmenger BIG - Sneakers - hazel/schwarz
Kennel + Schmenger UP - Sneakers - rosé/weiss

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenKennel + Schmenger LIZ - Ankelboots - amarone anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Intentionally Blank SHOP - Stövletter - grå