Lacoste LEROND CAW - Sneakers - vit


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
L’Autre Chose Sandaler - nero

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Lacoste CARNABY EVO - Sneakers - rosa
LAB Stövletter - tortora

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenlilimill SOUL - Stövletter - matrix tinta Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt L'INTERVALLE NELLA - Sandaletter - mauve
L'INTERVALLE TEEVA - Klassiska pumps - rosa

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Lacoste REY CAW - Slip-ins - grå/offvit

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Lacoste CARNABY EVO - Sneakers - grå/offvit

Försäkringskassan: Regeringen underskattar L'INTERVALLE VALENCE - Stövletter - rustLEMON JELLY DYLAN - Snörskor - metal blåvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Lacoste SIDELINE - Sneakers - offvit
Lodi YETBOL - Sandaletter - rubor

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Lost Ink Wide Fit WIDE FIT MID COURT - Klassiska pumps - burgundy

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Maripé Slip-ins - nero
Lacoste STRAIGHTSET - Sneakers - offvit
Marco Tozzi Platåsandaletter - jeans

På tisdagen godkände ministerrådetMarco Tozzi Ankelboots - khakiMarco Tozzi Ankelboots - icemint&berry Ballerinaskor med remmar - nude den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
mint&berry Stövletter - bordeaux
Marc O'Polo Sneakers - navy

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenMadden Girl BEELLA - Sandaletter - blush anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Lacoste CARNABY EVO DUO - Sneakers - vit