Steve Madden CARRSON - Sandaletter - natural


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Stradivarius Ankelboots - brun

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Steve Madden CARRSON - Sandaletter - blå
Studio Modd Snörstövletter - vit

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenSuperga 2790 - Sneakers - rosa dusty coral Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Superga 2790 - Sneakers - rosa ash rose
Tory Burch MILLER - tåsandaler - vintage

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Steve Madden WIFEY - Klassiska stövletter - rhinestones

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Steve Madden LINDIA - Snörstövletter - vit

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Tory Burch MINNIE TRAVEL BALLET - Ballerinaskor - royal tan/goldTamaris Sandaletter - champagnevhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Steve Madden WEGGY - Klassiska stövletter - röd
Tamaris Platåstövlar - anthracite

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Tamaris Pumps - stone

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Tamaris Stövletter - pepper
Stuart Weitzman NEARLYNUDE - Sandaler - bambina
Tamaris Snörstövletter - light grå

På tisdagen godkände ministerrådetTamaris Stövletter - powderOnitsuka Tiger MEXICO 66 - Sneakers - midnight blå/vitTommy Hilfiger LOVES BEACH - tåsandaler - blå den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Tommy Hilfiger BASIC BOOT - Cowboy- / Bikerstövletter - brun
TOM TAILOR Ankelboots - coal

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenTosca Blu BARROW - Sneakers - nero anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Stuart Weitzman CERSEI - Sandaletter - nude