Tata Italia Platåstövletter - pewter


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
U.S. Polo Assn. VIRGINIA - Klassiska stövletter - dark blå

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Tata Italia Ankelboots - grå
Vagabond WHITNEY - Pumps - röd

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenVagabond ZOE - Ankelboots - ash grå Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Vagabond MIRA PREMIUM - Stövletter - java
Vans CLASSIC SLIP-ON PLATFORM - Slip-ins - vit

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
UMA PARKER Klassiska stövlar - nero

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Unisa WANDY - Sandaletter - zafiro

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Vans SK8-MID REISSUE - Höga sneakers - ambrosiaVans SK8-HI MTE - Höga sneakers - olivevhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Unisa ACOR - Ballerinaskor - tuscany
Vero Moda VMHELLA - Sneakers - fiery röd

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Vero Moda VMGLORIA SHINE - Ankelboots - zinfandel

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Violeta by Mango COLD - Klassiska stövlar - bräunliches orange
Unisa FRANCI - Sneakers - ivory
Whistles TULA SOFT TWISTED VAMP - Sandaler - lilac

På tisdagen godkände ministerrådetWallis AALIYAH - Ankelboots - brunWoden YDUN SUEDE MESH - Sneakers - bright lilacXTI Ankelboots - taupe den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Zign Ballerinaskor - blå
Zign Klassiska stövletter - röd

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenNaketano Luvtröja - gun smoke grå melange anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Unisa NIRMA - Ankelboots - grape