Cream GINNY BORDER BLOUSE - Blus - röd dahlia


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Culture ILIA - Blazer - narcissus

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Cream GLAZE LONG - Blus - chalk
Custommade TAMARA - Skjortklänning - purple

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenCustommade AFI - Blus - regatta Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Curare Yogawear Långärmad tröja - midnight/blå
Cortefiel CONTRAST - Skjorta - offvit/blå

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Cream JULIANA LONG - Skjorta - lavender blå

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Cream ANETT - Blazer - rose dust

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Diadora RUN - T-shirt med print - röd flameDAY Birger et Mikkelsen CLEAN TWIST - T-shirt - bas - vitvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Cream ANETT FLOUNCE - Blazer - royal navy blå
Danefæ København AALBORG RAIN - Parkas - vintage rose

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Desigual NISA - Långärmad tröja - grå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Desigual GEORGINA - Blus - blå
Cream XENIA LONG CARDIGAN - Kofta - chalk
Denham Blus - washed indigo

På tisdagen godkände ministerrådetHouse of Dagmar MITSU - Vardagsklänning - grönDiesel T-FLAVIA-C - T-shirt med print - rosaDiesel DE-SEASONY - Skjorta - indigo den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Didriksons BLISS WOMENS - Parkas - navy
DKNY BOXY HOODED SLEEVE LOGO - Sweatshirt - currant

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDorothy Perkins Tall DOUBLE BREASTED BUTTON DRESS - Jerseyklänning - burnt röd anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Cream SPENCER CARDIGAN - Kofta - light grå melange