Ellesse SHAUNA - Sport-bh - lemon drop


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Esprit STRIPED - Långärmad tröja - gul

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Ellesse CELESTE - Sportkjol - peacoat/true röd
Esprit T-shirt - bas - gul

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenEsprit SAILOR BOW - Långärmad tröja - bright blå Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Esprit FALL - Blus - garnet röd
Esprit FLOW - Skjorta - navy

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Esprit Fodralklänning - off vit

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Esprit JAGUARD - Vardagsklänning - petrol blå

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Esprit LONG CARDIGAN - Kofta - blåEsprit CARDIGAN BUTTON - Kofta - navyvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Esprit Vardagsklänning - röd
Esprit Collection MATT SHINY - Vardagsklänning - bright blå

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Esprit Collection Långärmad tröja - dark röd

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Esprit Collection Blus - blå
Esprit VOLANT - T-shirt med print - vit
Esprit Collection MIT SCHLEIFEN-DETAILS - Skjorta - vit

På tisdagen godkände ministerrådetEsprit Collection STRUCTURED - Kofta - navyEsprit Maternity BLOUSE 3/4 - Blus - bright blåEven&Odd Skjortklänning - multicolor den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Even&Odd Linne - dark röd
Even&Odd Linne - camel

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenEven&Odd Blus - rosa/light blå/vit anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Esprit Långärmad tröja - off vit